Nyelv választó

Login Form

Kos Újhold: a tűz kiáradása

2013. április 10.

Ebben az esztendőben a Kos Újhold meglehetősen markáns energiamintát hordoz. A Budapestre felállított képletben a Rák jegye emelkedik, az aszcendens foka pedig kvadrátot vet arra a hatalmas stelliumra, amelyet a Nap, a Hold, Eris, Mars, és Vénusz alkotnak. Ez a bolygócsoportosulás a pénzügyekkel (Vénusz) összefüggő háborús konfliktusok (Mars-Eris) erősödését jelzi a világban. Eris, a békétlenség és viszály Istennője a hadistennel, Marssal áll párba, hogy pontosan azt a szerepet játsszák el, amivel a görög időkben felruházták őket: ahol Eris megjelenik, ott békétlenséget szít, amelyből viszálykodás lesz, ekkor pedig jöhet Árész és megindulhat a háború. Kettejük párosa azt jelzi, hogy a legkisebb feszültség is hatalmas nemzetközi konfliktussá eszkalálódhat, különösen azért, mert a Kos Újhold energiája táplálja az eseményeket. Szerencsére találunk jótékony hatásokat is, ha megvizsgáljuk azokat a kisebb aszteroidákat, amelyek részt vesznek a stelliumban: Thetis (mély érzelmi biztonság), Abundantia (bőség), Aesculapia (gyógyulás), Chariklo (teljes külső-belső átalakulás), Freia (női erő). Mindezeket egy kentaur, Pelion is erősíti (szent tér), amely a béke igényét jelzi. Ugyanakkor még egy aszteroida csatlakozik a bolygócsoporthoz: Niobe, amely a mély gyász lehetőségét valószínűsíti. Sajnos itt, Európa szívében pontosan tudjuk, hogy a háború mekkora gyásszal, fájdalommal és veszteségekkel jár.

A budapesti Újhold képlet Descendensén Astraeat, a Karmatörőt találjuk, amely azt szimbolizálja, hogy muszáj megtörnünk a kapcsolati karmánkat, amely nem csupán a társas viszonyokra, hanem a szerződéskötésekre és a nyílt ellenségekre is vonatkozik. Egyáltalán nem véletlen, hogy Magyarországot minden lehetséges fórumon támadják a balliberális erők, olyan mocskolódást és hazugságáradatot zúdítanak ránk, hogy alig győzzük kapkodni a fejünket. A jövőt jelképező MC-n az Uránusz emelkedik a Hygeiaval, ami azt sugallja, ha irányítani akarjuk a jövőnket, akkor fel kell robbantani az akadályokat és meg kell teremteni azt a szent teret, amelyen belül már bizonyosan növekedésnek indulhatnak a lehetőségeink. A baj csak az, hogy az Uránusz-Hygeia konjunkcióhoz a Skorpió Szaturnusz vet egy karmafényszöget (kvinkunxot), vagyis a világ megcsontosodott, lefagyott erői sakkban tartják a változás iránti igényt. Ez utóbbi fényszögkapcsolat természetesen nem csupán Magyarországra, hanem az egész világra vonatkozik: a régi rend és a megújulás vágya feszül egymásnak. A karmafényszöget az Ikrek Jupiter, a Bak Plútó és a Halak Chiron oldja. A résztvevő égitestek egy komplex fényszögképhalmazt hoznak létre, amelynek legaktívabb része az Uránusz-Plútó kardinális kvadrát, amely még ötször fog bepontosodni (és amely a világban láthatóan végbemenő hatalmas változásokért felelős). A legáldásosabb része pedig a Chiron-Szaturnusz víz trigon, amely lehetővé teszi a legmélyebb karmikus sebek megértésen, elfogadáson keresztüli elengedését.

Ebben az évben a Kos Újhold valódi kétélű kardként funkcionálhat, ugyanis két nagyon különböző módon is megnyilvánulhat. Vagy véres konfliktusokat fog hozni, vagy alapvető gyógyulást és átalakulást. Hatása pontosan olyan, mint a tűz őselemnek, amely rombolni és gyökeresen átlényegíteni is képes mindazt, amit megérint.