Nyelv választó

Login Form

Egy disszociális Karmaketrec anatómiája

2014. március 4.-én a Fekete Hold Lilith jegyet váltott: elhagyta az érzelmes, családcentrikus Rákot és az egyéni teljesítményeket büszkén önkifejező, játékos Oroszlánba lépett. A kilencéves ciklussal rendelkező Fekete Hold Lilith nem valódi égitest, hanem egy pont a térben, de nagyon lényeges, hiszen a Föld‒Hold keringési ellipszis üres gyújtópontján található (míg a másikon maga a Föld). A transzcendentális karmaasztrológiában három Lilithet különböztetünk meg, a Fekete Hold pedig a száműzetésből hazatérő Istennőt szimbolizálja, jegyváltásai éppen ezért azt mutatják meg, hogy hogyan nyilvánulhat meg az istennői minőség (feminin teremtőerő, befogadás, együttműködés, poláris és ciklikus látásmód) a világban.

A jegyváltás olyan téridő pillanatban történt, amikor egy nagyon pontos dupla Karmaketrec rajzolódott ki az égbolton. Karmaketrecnek nevezzük a Holdcsomópont tengelyhez menő T kvadrátot, ha pedig egyszerre két, egymással szemben álló égitest hozza létre, akkor tulajdonképpen egy Keresztkvadrát keletkezik. Ez történt most is az elmúlt napokban a kardinális jegyek legutolsó fokán: a karmikus sorstapasztalatokat jelölő Déli (Leszálló) holdcsomó a Kosban, a választott karmikus sorsfeladatot leíró Északi (Felszálló) holdcsomó a Mérlegben, a Fekete Hold Lilith a Rákban, és a szerelmet, szépséget, harmóniát és pénzteremtő képességet szimbolizáló Vénusz a Bakban járt. A dupla kardinális Karmaketrec aktív és feszültségekkel teli energiamintázata hozzájárult az elmúlt napok konfliktusaihoz (lásd az ukrajnai helyzetet), ráadásul kiegészítette és előre is vetítette az áprilisi kardinális Keresztkvadrát hatásait (amiről ITT olvashatsz).

Egyáltalán nem véletlen, hogy éppen Ukrajnában generálódott a feszültség, hiszen ott található a világ legnagyobb és legjobb minőségű összefüggő termőföld területe, amelyre minden bizonnyal szemet vetettek az Európai Unió kufárjai. A Bakban járó Vénusz a hagyományos értékrendet képviseli, míg a Rák Fekete Hold Lilith maga az Istennő, akit a patriarchális hatalom elűzött és démonizált. A két feminin őselem (föld és víz) bizonyosan fel fog értékelődni a harmadik évezredben, a régi rend őrei azonban ezeket is birtokolni akarják és mindent meg fognak tenni, hogy meg is kaparintsák a lelőhelyeket. A kardinális Karmaketrec szimbolikus értelemben jelenítette meg azt, amit felfoghatunk az első véres ütközetként is, bár véleményem szerint az európai „jogvédők” hangos kiabálása az új magyar alkotmánnyal kapcsolatban szintén ebbe a sorba tartozik. Alkotmányunk kereken megtiltja a vízkincs privatizálását, nem csoda hát, hogy ekkora felháborodást váltott ki. Mi magyarok ugyanis Európa legnagyobb vízkészletén „ülünk”, amit egyesek nagyon szerettek volna megkaparintani. Nálunk szerencsére nem folyt még vér (legalább is mostanáig nem), de Ukrajna nem tudta elkerülni a vérontást. Külön elemzést megérne, hogy megvizsgáljuk, mi ennek az oka, de most koncentráljunk a kardinális Karmaketrecre. Ebből a mintázatból szabadult ki ugyanis tegnap a Fekete Hold Lilith, ma este pedig csatlakozik hozzá a Vénusz, amely a szigorú Bakból a renitens, szabadságszerető Vízöntőbe lép át, s ezáltal kettős mértékben lazul a dupla Karmaketrec feszültsége.

A képlet az AstroKarma szoftver segítségével készült

Ez az állás azért izgalmas, mert az eredeti Keresztkvadrát még mindig rendkívül pontos marad, az energetikai minta azonban teljesen megváltozik. A disszociális (jegyen kívüli) aspektusok furcsán nyilvánulnak meg. Miközben hordozzák eredeti értelmüket is, a fényszögtől függően lágyulhatnak (disszociális kvadrát) vagy élesedhetnek (disszociális trigon) a szereplő jegyeknek megfelelően. A mostani esetben a Fekete Hold Lilith az Oroszlán legelső fokán áll és így vet kvadrátot a Karmatengelyhez, amelynek Déli holdcsomója a Kos legutolsó fokán található, a két tűzjegy pedig trigon‒rezgést hoz létre. Megmarad a kvadrát feszítő, cselekvésre sarkalló ereje, ugyanakkor áldással teli inspiráció keletkezik, vagyis nagymértékben lágyul és át is értelmeződik az eredeti fényszög. Ugyanígy, a Vízöntő első fokára lépő Vénusz és a Mérleg Északi holdcsomó pontos kvadrátja értelemmel, együttműködési készséggel és szabadságvággyal telítődik, mert a levegős jegyek ezt hordozzák. A jegyváltások mindenképpen megtörik a dupla Karmaketrec szigorúan zárt világát, s ugyan megmarad a feszültség, de megteremtődnek a lehetséges megoldás feltételei is. Milyen érdekes, hogy Putyin éppen a mai napon jelentette be, hogy nem szándékozik háborút indítani Ukrajna ellen. Nagyon remélem, hogy a következő napokban enyhül a feszültség és a hadszíntér helyett a diplomáciai eszköztár kerül előtérbe.