Nyelv választó

Login Form

Stacionáris Szaturnusz - Uránusz kvinkunx, és ami kíséri

Július 21-22.-én az Uránusz és a Szaturnusz (a mítoszok szerint apa és fia) stacionáris helyzetbe kerülnek, vagyis állni látszanak az égbolton, miközben egy hajszálpontos kvinkunxot (karma-fényszöget) alkotnak. A téridő pillanat kimondottan figyelemre méltó, hiszen a stacionáris bolygók alapvető archetípusuknak megfelelően erősek, egyik sem bír a másikkal. Az Uránusz meg akarja változtatni mindazt, amit a Szaturnusz megtartani igyekszik (nem véletlenül nevezzük a két bolygó kapcsolódásait „földrengés” fényszögnek), közben pedig az Oroszlán Fekete Hold Lilith egy fix Mozdonyt formál velük. A Mozdonyok rendszerint nagy hajtóerőt biztosító és megoldásokat kikényszerítő konfigurációk, mert egyesítik a kvadrát energiáját a trigon áldásával és a kvinkunx karmikus kötelezettségével. Ez a mostani azonban meglehetősen nehézkes, mert a kvadrát fix jegyekben áll, vagyis a legkevésbé rendelkezik hajtóerővel, a tűz trigont pedig nem táplálja levegő, tehát a kreatív megoldások szalmalángként ellobbanhatnak. Amit látunk a világban, az valóban rettenetes: nőket és gyermekeket mészárolnak le példátlan brutalitással, a világ vezetői szemérmetlenül hazudoznak, a média pedig agyonhallgatja az eseményeket. Ahogy Caroline Myss írja:

“A világban megfigyelhető emberi cselekedetek egyre kevésbé állnak összhangban mindazzal, ami az emberiség érdekeit szolgálhatná, vagyis legösztönösebb késztetéseink ellentétévé váltak. Ahelyett, hogy egyre nyitottabbá, szeretetteljesebbé és földközpontúvá válnánk, csak a félelmeink növekszenek. Pont az ellenkező irányba megyünk, mint amerre egy „fejlett” társadalomnak kellene, s előbb utóbb össze fogunk roppanni. Érezzük azt a feszültséget, amely egyre csak növekszik a kollektív térben - bár megnevezni és megmagyarázni nem tudjuk”. A szerző sajnálatos módon írja le a téridő minőséget és azt a bénult, tehetetlen tudatállapotot, amely vele jár.

Nem tudom, hogy mi lehet a megoldás, de sajnos az a határozott érzésem, hogy a háborús konfliktusok eszkalálódni fognak, még több vér és halál várható a közeljövőben. A következő két hétben a fix Mozdony nemcsak hogy a helyén marad, hanem intenzívebbé is válik, mivel a Szaturnusz és a Fekete Hold Lilith közötti kvadrát pontosodni fog (ami jelzi azt az ádáz küzdelmet, amely a régi rend őrei és a hazatérő Istennő között zajlik), a tűz trigon azonban távolodik, vagyis a feszültség növekedik, az inspiráció azonban csökken.

Mindeközben egy második Mozdony is egyre pontosabbá válik ugyanezeken a fokokon (16-17), amelyet szintén a Szaturnusz-Fekete Hold fix kvadrát és a Halakban járó Chiron alkot. A karmikus sebeinkért felelős égitest egy víz trigont vet a Szaturnuszhoz, amely fájdalmas érzelmi mélységgel és a gyógyulás lehetőségével telíti a téridő pillanatot. Ezek a fényszögképek a következő két héten szinte változatlan formában fennmaradnak. Augusztus 1.-én a gyors járású Rák Vénusz ugyanerre a fokra ér, és egy víz átfutó trigont alkot a Szaturnusszal és a Chironnal, ami kétféle hatással járhat. Hozhat valódi megkönnyebbülést, de sok könnyet és fájdalmat is. Két nappal később a Hold a Skorpióba lép, 4.-én pedig együtt áll a Szaturnusszal, amitől a téridő minősége még intenzívebbé válik. Augusztus 8-10-én az Oroszlán Merkúr és a Nap alkot konjunkciót a Fekete Holddal, ami energiát és megértést kölcsönöz a konfigurációnak, ugyanakkor tüzelheti is az erőszakot.

A Mozdonyok általában remek eszközök a sikeres élethez, mert hajtóerőt, karmikusan megoldatlan feladatokat és áldást egyaránt biztosítanak, ha felbukkannak a horoszkópban, ezekkel a mostaniakkal kapcsolatba azonban nincsenek túl jó érzéseim. Az összekötő fix kvadrát azt a küzdelmet szimbolizálja, amely a hatalmát elengedni nem akaró pusztító világerő és az Istennő hívei (a hagyományos emberi minőséget és a Földanya tiszteletét hirdetők) között zajlik. A harc a feminin őselemekért folyik, hiszen a tiszta ivóvíz és a szennyezés-mentes, termékeny föld hamarosan a legnagyobb kincs lesz, és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megőrizzük az utódaink számára. Ugyanakkor most, amikor sűrűsödik a szenny és az erőszak, érdemes emelnünk a rezgésünket és összekapcsolódnunk mindazokkal, akik hasonlóan gondolkodnak, így talán elkerülhetjük, hogy a negatív energiák magukkal rántsanak.