Nyelv választó

Login Form

Stacionáris Chiron

A karmius sebeinket leíró Chiron 2013. június 15.-én Halak 13°50-on vált stacionárissá. Amikor egy mozgó égitest megáll az égbolton, különösen figyelünk rá a transzcendentális fejtések során. Ez akkor következik be, amikor egy bolygó éppen hátráló mozgásba kezd, vagy visszafordul, s ilyenkor annyira lelassul, hogy szinte állni látszik az állócsillagok tükrében. A jelenséget optikai illúzió okozza, amely két dolognak köszönhető:

1. Az égitestek a Nap, és nem a Föld körül keringenek (kivéve természetesen a Holdat)

2. A pályasíkjuk ellipszist formál, amelynek a kanyarjait nem lehet a Földről észlelni.

A transzcendentális karmaasztrológiában a stacionárissá váló bolygók alapjelentése nagymértékben felerősödik. Gondoljunk csak bele, a bolygók természetük szerint állandóan mozognak (a görög „planetoi” szó jelentése „vándorló”), vagyis ha valamelyikük égi útján megállni látszik, akkor olyasmit tesz, ami teljes mértékben szokatlan. Az asztrológusok többsége nem tulajdonít jelentőséget a stacionáris égitesteknek, csupán azt figyeli, direkt vagy retrográd-e a mozgásuk, ami elég nagy értelmezési hiba. Gondoljunk csak a legutóbbi amerikai elnökválasztásra! Aznap (2012. november 6.-án) a Merkúr éppen stacionáris volt, de az összes nagyhírű asztrológus retrográdként fejtette. Azt állították, hogy mindenfajta zavar keletkezik majd a szavazatok összeszámlálásakor, sőt olyanok is voltak, akik szerint hetekig nem lesz eredmény, és majd csak a Legfelsőbb Bíróság fogja kihirdetni a végső győztest. Ezzel szemben Obama fölényesen nyert, Romney pedig azonnal elismerte a vereségét és gratulált az újraválasztott elnöknek (a helyzetről itt olvashatsz). Vajon miért így történt? Mert a Merkúr az elnökválasztás napjának reggelén nem retrográd, hanem stacionáris volt, vagyis ahelyett, hogy félreértéseket és kavarodást okozott volna, éppen a tudatos döntési mechanizmusokat, a tiszta beszédet és a világos kommunikációt segítette.

Vajon hogyan érdemes egy stacionáris Chiront értelmeznünk? Chiron a karmius sebeket írja le az asztrológiai képletben. Jegyhelyzete megmutatja a sebek természetét és azt az energiamintát, amelyben keletkeztek; házhelyzete elmeséli, mely életterületeken gyűjtöttük be őket, fényszögei pedig további felvilágosítással szolgálnak a pontos körülményekkel kapcsolatban. Egy stacionáris Chiron azt jelzi, hogy a szülött nagyon pontosan tudatában van mindezeknek, vagyis lehetősége van arra, hogy karmikus‒spirituális gyógyítóvá váljon a mostani életében.  Ezeket a sebeket ugyanis mi magunk általában nem tudjuk meggyógyítani, csak akkor, ha mások hasonló sebeit gyógyítjuk.

Az ábra azt a téridő pillanatot mutatja, amelyben a Chiron éppen stacionárissá válik. A budapesti képletben Szűz az Aszcendens, vagyis uralkodója, a Halak Chiron éppen lenyugvó félben van, és egy Víz‒föld Sárkányt alkot a Skorpió‒Bika Holdcsomópont tengellyel és a Rák Vénusszal: „a szerelem fáj”, ahogy mesterem, Judy Hall tanítja, de a szerelem gyógyító erejű is lehet, ha hajlandók vagyunk a nagyon régi sebeket végre elengedni. Mivel a Vénusz még mindig extrém deklinációban van, a gyógyulás nem a földi síkról, hanem felsőbb dimenziókból érkezik.

A képletben egy pontos víz trigon található a Skorpió Szaturnusz és a Halak Neptunusz között, amely azt sugallja, hogy végre megvalósíthatjuk az álmainkat. Ezt a bolygókombinációt „építész” fényszögnek nevezzük a transzcendentális karmaasztrológiában. A Szaturnusz együtt áll két nagyon erős Istennő aszteroidával, akik ugyanakkor hajlandók az együttműködésre és a befogadásra is: Siwa az északi népek szerelem Istennője, Persephone pedig a görög Alvilág úrnője Hádész felesége. A Rákban található Sphinx‒Atlantis konjunkció Átfutó trigonná alakítja az állásokat, amely azt sugallja, hogy az álmok megvalósulását ősi titkok ismerete is segítheti.

Az Ikrekben járó Nap a Sötét Hold Lilith-tel alkot pontos konjunkciót. Az Első asszonyt Jahve átka űzi el a Paradicsomból, s általa azóta is cipeljük azt a terhet, amely az Istennő hit elvesztésével, a nők teljes elnyomásával járt. A stacionáris Chiron téridő pillanata lehetővé teszi, hogy ezt az átkot is lerakjuk, különösen azért, mert Plútó, a transzformáció égiteste egy quindecile-t (kényszer fényszöget) vet hozzájuk, a Nap pedig a Jupiterhez is közeledik, vagyis hamarosan tisztán érvényesül a Naprendszer legnagyobb bolygójának áldása.

Bízzál a gyógyulásban; engedd be életedbe az Univerzum Erőit; szabadulj meg a régi sebektől, fogadd be, hogy már nem szolgálnak téged; alakítsd át magad, hogy megvalósíthasd az álmaidat ‒ ezek a stacionáris Chiron üzenetei.