Nyelv választó

Login Form

Szuper Telihold 2013. június 23.

 

A mai Rák Telihold energiamintázata több szempontból is különleges. Egyrészt 14%-kal nagyobbnak láthatjuk, mint általában ugyanis égi kísérőnk most közel jár a Földhöz (ezért nevezzük az ilyen teliholdakat „szuperholdnak”). Másrészt a Budapestre kiszámolt képletben a tengelyek ugyanazt a Kereszt kvadrátot hozzák létre, mint amit az idei január 1.-i éjféliben láttunk, az IC-n álló Plútó pedig hajszálpontosan ott van, mint az akkori Nap-Plútó konjunkció, vagyis az évkezdet energiatérképe aktiválódik és átalakító erőt biztosít a céljainkhoz. A Mérleg aszcendensen a Harmonia nevű aszteroida emelkedik, ami azt sugallja, lehetőségünk nyílik a harmónia megteremtésére. Ott találjuk azonban a Typhon nevű hosszú keringési idejű kentaurt is, amely különleges vagy szokatlan képességeken keresztül szerzett karmikus sebeket jelöl, vagyis mégsem tűnik túl könnyűnek a feladat. A Mérleg a diplomácia jegye, az egyetlen tárgy az Állatövön, amely a tárgyilagosságot, az okos, érzelemmentes döntéseket segíti. A Kos deszcendensen az Uránusz és az Isis nevű aszteroida éppen alászállni készül, de mivel ez a tengelypont hagyományosan a társas viszonyok és nyílt ellenségek jelölője, a forradalom égiteste két dologra figyelmeztet bennünket - attól függően, hogy a személyes életünket vagy a hazánk sorsát értelmezzük. Egyrészt érdemes gyökeresen megváltoztatnunk a párkapcsolati elvárásainkat (ezt támasztja alá az Uránusz - Isis konjunkció). Ha nem tesszük meg és nem vagyunk hajlandók együtt egyszerre változni a párunkkal, akkor ne lepődjünk meg, ha helyrehozhatatlanná válik köztünk a különbség. Másrészt érdemes sokkal jobban odafigyelnünk azokra a nyílt támadásokra, amelyek mostanában a hazánkat érik, mert könnyen Törökország sorsára juthatunk. A Rák MC-n négy transzcendens égitest, Atlantis ‒ Cyllarus ‒ Atropos ‒ Hephaistos konjunkciója áll. Cyllarus az öntudat és büszkeség kentaurja, olyan karmikus sebeket jelöl, amelyek ezek hiányával függnek össze. Az Atlantis nevű aszteroida atlantiszi eredetű képességeket, Atropos a sorsfelvállalást, Hephaistos pedig a kisebbrendűség érzését és a bizonyítás vágyát egyaránt közvetíti. A négy égitest a jövőt jelképező ponton azokat a lehetőségeket szimbolizálja, amelyek a Telihold téridő pillanatában a rendelkezésünkre állnak, a kardinális Kereszt kvadrát pedig hajtóerőt és cselekvési energiát biztosít mindezekhez.

A Nap‒Hold oppozíciót a Skorpió Szaturnusz és a Halak Neptunusz egy Víz-föld Sárkánnyá egészíti ki, amely az álmok (Neptunusz) fizikai síkon történő megvalósítását (Szaturnusz), a személyes sorsfelvállalás (Nap‒Hold) szintjén is lehetővé teszi. A Nap még mindig együtt áll az Istennő teremtőerejét szimbolizáló Fekete Hold Lilith-tel, és az Ikrek legvégén járó Jupiterrel, amely optimizmussal telíti a Sárkányt, bár energetikailag nem vesz részt a konfigurációban (levegős jegyben áll). A két fő konfiguráció jól kiegészíti egymást: a Kereszt kvadrát a hajtóerőt, míg a Sárkány az áldásos lehetőségek felismerését és a teremtőerő kihasználását biztosítja.

A téridő pillanatban rengeteg fontos állócsillag is részt vesz. A transzcendentális karmaasztrológiában a szoros orbiszú csillagok azokat az alternatív világokat szimbolizálja, ahol az inkarnálódó lélek különleges tudást szerezhet. A Nap deklinációban egyvonalban áll a Hamallal, a Kos alfa csillagával (a saját út követésének igénye). A Merkúr az égi ikerpár kevésbé szerencsés tagjával, a Pollux-al alkot konjunciót, amely az alkotás fájdalmas aspektusainak elviselését segíti. A Mars a Rigel-en áll, az Orion csillagkép lábán, amely a népért érzett felelősségvállalás, a tanítás és a védelem szimbóluma. A Jupiter két nagyon különböző értelmezésű csillaggal áll egyvonalban: a Betelgeuse olyan sikereket jelez, amelyeket semmi sem gátol, míg a Polaris a nagyon idegen, alternatív univerzumok dimenziókapuja. Az Uránusz parallelt alkot a Menkarral, a Cet alfa csillagával, amely a tudatalatti üzeneteit közvetíti, a Neptunuszt pedig a Hattyú vezércsillagán, a Deneb Adige-n találjuk, amely nekünk magyaroknak az egyik táltoscsillagunk. Mindkét transzcendens bolygó olyan csillaggal kerül kapcsolatba, amely a megvilágosodást, a rejtett tudattartalmak felszínre hozását és az értelmes döntések meghozatalát segíti.

A Teliholdak a beteljesedést szimbolizálják, s a mai „szuper Telihold” energiamintája azt tanítja meg, hogy ezt milyen eszközök segítségével érhetjük el a legkönnyebben.