Nyelv választó

Login Form

A Vénusz a Mérlegbe lép

A szerelmet uraló Vénusz délután elhagyja a Szűz jegyét és átlép a Mérlegbe. A tradíció szerint ez az egyik jegy, amelyet a szerelem Istennője ural, a transzcendentális karmaasztrológiában azonban más égitestet kapcsolunk hozzá, amely sokkal jobban kifejezi a Mérleg asztrológiai szerepét. A Mérleg az egyetlen tárgy az Állatövön, a többi vagy állat, vagy emberalak, vagy mitikus figura, s az inkarnálódó lélek ebben a jegyben azt tanulja meg, hogyan kell lemondania önmagáról, hogy képes legyen egy teljesen idegen embert elfogadni - a szeretet, vagy a szerelem által. Bizonyosak lehetünk abban, hogy a váltás valódi változásokat eredményezhet a kapcsolatainkban: kiegyensúlyozottságot, befogadást, békére és egyensúlyra törekvést, ugyanakkor egyfajta hűvös, tárgyilagos hozzáállást is elősegíthet.

 

A Budapestre kiszámolt téridő pillanat fő tengelyei egy Misztikus Négyszöget alkotnak, amely rendkívül áldásos, mert az egyénként egymással ellentétes életterületek (én és te, illetve az otthon, család és a hivatás, életcélok) között létrehozza a harmóniát. A Bak aszcendenssel, amely egyébként az állhatatosság és szilárdság jelölője, két égitest emelkedik egyszerre: Plútó, az erő‒hatalom‒transzformáció bolygója, és Astraea, a karmatörés, sorsváltoztatás aszteroidája. Ez az állás azt szimbolizálja, most mindent megváltoztathatsz, amit eddig nem mertél vagy nem tudtál. A deszcendens (hivatalos társ) pontjával együtt áll a Jupiter (áldás) és az aszteroida Lilith (lázadás az igazságtalanság ellen), ami azt hangsúlyozza, nem kell szenvedned egy rossz kapcsolatban, merj kiállni magadért és az igazadért. A jövő (MC) pontjára a Felszálló holdcsomó (karmikus sorsfeladat) került, míg a múltat, a családot és a gyökereket jelző IC-n a Leszálló holdcsomó áll (megélt sorstapasztalatok). Mit szimbolizál ez az állás? Merd felvállalni mindazt, ami fontos a jövőd szempontjából, és támaszkodj az eddig megtanult ismereteidre. Az IC-n ott áll Hygeia is, a szent és egész-séges életterek aszteroidája. Azt kéri tőled, teremts az otthonodból olyan teret, amelyben valóban jól érzed magad!

A gyógyulást, amely ennek a téridő pillanatnak alapvető lehetősége, két másik állás is elősegíti. A Hold éppen egyvonalban áll a Kígyótartó csillagkép alfa csillagával, a Ras Alhague-val. Ezt a konstellációt az Égbolt gyógyítójának nevezzük, és éppen a XX. századra került rá az Állatövre (jelenleg a Nap több időt tölt benne, mint a Nyilasban). Másrészt Chiron, a karmikus sebek és a teljes gyógyulás Kentaurja, egy pontos trigont vet az MC‒Felszálló holdcsomó konjunkcióhoz, amely azt sugallja, a jövőnk érdekében muszáj meggyógyítanunk azokat a sebeket, amelyeket az inkarnációk során begyűjtöttünk. Erre most minden reményünk megvan, hiszen a Jupiter‒Lilith konjunkció egy víz Átfutó trigont alkot velük, s a három tengely, illetve a résztvevő égitestek csaknem pontos Víz‒Föld Merkabát (hatágú csillagot) hoznak létre, amelynek „üres” pontján, a Szűz 11. fokán a Hekate nevű aszteroidát (bölcsesség és mágikus tudás) találjuk.

A téridő pillanat sok prominens csillaggal is érintkezik. A transzcendentális karmaasztrológiában a csillagok olyan magas dimenziójú alternatív világok, amelyekben az inkarnálódó lélek különleges képességeket vagy ismereteket sajátíthat el. A jegyet váltó Vénusz a Szuper Galaxis közepével kerül egyvonalba. Ez a három égi kulcsterület egyike, amelynek a dilemmája a „soha semmi nem elegendő” témaköreit feszegeti. A Vénusszal rendszerint a szeretet vagy a pénz hiánya jelenik meg, és éppen azt kell megtanulnunk, hogyan legyen mégis elegendő az, ami a rendelkezésünkre áll. A Szuper Galaxis közepe az a pont, amely a földről nézve a jelenleg ismert Univerzum kellős közepe, vagyis ennél prominensebb állás nehezen képzelhető el a szerelem Istennőjének! A Plútó ismét egyvonalba került a Facies-szel, a Nyilasban található nebulával (csillagköddel), amelyet meglehetősen agresszív csillagnak tartottak a középkori asztrológusok. A transzcendentális karmaasztrológiában nem adunk negatív jelentéseket a csillagoknak, de annyi bizonyos, hogy különleges kitartás, pontos (mondhatnám gyilkos) cselekvőképesség és kemény önfegyelem kapcsolódik hozzá. A kommunikációért felelős Merkúrt a Nagymedve csillagkép alfa csillagával, a Dubhe-val találjuk egyvonalban. Ez a konstelláció az Anyaistennő kultuszokhoz kötődik, a Dubhe pedig kimondottan feminin világ, ahol a szeretet tápláló, gondoskodó aspektusait tanulja a lélek. Mars, a hadisten az Ikrek béta csillagán, a Polluxon áll, amely a szenvedő művész archetípusa. A hagyomány ezt sem tartja túlságosan jótékonynak, pedig a valódi művészet, az értékes kreativitás gyakran jelöl ki nehéz utakat. Ha hiszel önmagadban és a képességeidben, bizony néha meg kell szenvedned azért, hogy elismerjenek, de most a Mars által erőt és akaratot kapsz hozzá. Az MC és a Felszálló holdcsomó a Dél keresztjének alfa csillagával, az Acrux-szal áll egyvonalban, amely a földi inkarnációt, a fizikai megtestesülést szimbolizálja. Ne nézd le a testedet, a földi valóságot, az emberi minőséget. Csak akkor alkothatsz transzcendens értelemben is maradandót, ha megérted és elfogadod a 3Ds létezés törvényszerűségeit! A Neptunusz a Déli hal alfa csillagán, a Fomalhauton található, amely a misztikus képességek jelölője. A téridő pillanat deszcendense pedig az Ikrek lábán, az Alhena-n áll, amely rajta van a Tejúton is, és azt a lehetőséget szimbolizálja, hogy a társaddal elindulj egy valódi, mindkettőtök számára áldásos jövő felé.

Ne felejtsd el, a Mérlegbe lépő Vénusz a világ közepén áll, légy tehát te magad is saját világod középpontja.