Nyelv választó

Login Form

Őszi napéjegyenlőség

2013. Szeptember 22, 22:45

Ahogy a Nap belép a Mérleg jegyébe, érdekes dolgok történnek az égbolton. Ez az esemény mindig lényeges, hiszen az őszi napéjegyenlőséget jelzi, amikor éjszaka és nappal teljesen egyforma hosszúságú. Mostantól kezdve azonban a sötétség egyre inkább teret nyer a fénnyel szemben, vagyis belépünk az Istennő birodalmába. Ráadásul idén ez két nappal azután történik, hogy a Plútó befejezte hátráló mozgását az égbolton és elindult előre. Az asztrológiai fok, ahol megállt, éppen egybeesik a Facies nevű csillaggal, az égi Kentaur szemével, amely a transzcendentális karmaasztrológiában a tiszta életvíziókat szimbolizálja, amely bátorsággal és kitartással párosul, s amely által lehetővé válik, hogy valóban beleláss a lelked mélyrétegeibe és előhozd az összes rejtett kincsedet. Most, hogy az alvilág ura egyenesbe fordult, biztosak lehetünk abban, hogy folyatódik a régi rendszer gyökeres lebontása és átalakítása a világban. A folyamat még jó ideig el fog tartani, de amint befejeződik, már csak rajtunk áll, hogy milyen jövőt ‒ milyen új valóságot ‒ hozunk létre. A Skorpió Szaturnusz és a Bak Plútó kölcsönös recepciója (a köztük létrejövő szexillel együtt, amely éppen ma teljesen pontos) megadja nekünk azt a reményt, hogy a változás a lehető legmélyebb rétegekben is megtörténjen.

Az elmúlt 80 év során az őszi napéjegyenlőség Napja az egyik égi kulcsterülettel, a Szuper Galaktikus Központtal került egyvonalba. Ha a szokásosnál kissé nagyobb hatótávolságot (2 fokot) fogadunk el, akkor ez a folyamat 1934-ben kezdődött és 2076-ig fog tartani, utána azonban elveszítjük azt a lehetőséget, hogy az ismert Univerzum közepéből nézve próbáljuk megérteni fény és sötétség egyensúlyát. Philip Sedgewick szerint a Szuper Galaktikus Központ a „soha semmi nem elegendő” dilemmáját hordozza, amelyhez a mi időnkben egyértelműen a tudás és az ismeretek megszerzése kapcsolódik, hiszen ez a pont a Mérleg jegyében (egy levegős jegyben), és éppen a teljes egyensúlyt szimbolizáló napéjegyenlőség fokán található.

A pontos téridő pillanatban (magyar idő szerint 22:45-kor), a Bika Hold együtt áll a Déli Holdcsomóval, vagyis megvilágítja a karmikus ismereteinket. Két aszteroidát is ott találunk (Requiem és Hygiea), amelyek azt sugallják, létre kell hoznunk magunk körül egy tiszta, szent teret, s ezt úgy tehetjük meg, ha megszabadulunk a feleslegessé (sőt, terhessé vagy mérgezővé) vált dolgoktól, emberektől, félelmektől, fóbiáktól, elvárásoktól…

A Budapestre kiszámolt téridő pillanat tengelyei egy hajszálpontos Misztikus Négyszöget alkotnak, amely a legfontosabb életterületek (én ‒ ő, illetve otthon/család ‒ hivatás/életcélok) áldásos egyensúlyát szimbolizálja. Ráadásul az Aszcendens a Rák 0. fokán emelkedik, amely előre vetíti, hogy amit most elindítunk vagy elhatározunk, az a nyári napfordulóra érhet be, de segítséget kapunk hozzá a társunktól Karácsony környékén. A folyamat nem lesz egyszerű, mert ehhez őszintén (szépítés, önbecsapás nélkül) fel kell mérnünk saját képességeinket éppúgy, mint a párkapcsolatunk minőségét.

A szeptember 19.-i Arató Telihold Merkabája kissé elmozdult ugyan, de szerencsére az összes résztvevő égitest még mindig hatótávolságon belül áll, vagyis az áldása is jelen van! Ezek a következők:

- Déli holdcsomó - Requiem a Bikában (engedd el az anyagias gondolkodást és a feleslegessé vált tárgyakat),

- Fekete Hold Lilith - Child a Rákban Cancer (tartsd tiszteletben az Istennő választásait),

- Ceres - Hazard - Hybris a Szűzben (fogadd el alázattal azokat a feladatokat, amelyeket a földi élet, a fizikai világ követel),

- Északi Holdcsomó - Szaturnusz - Vénusz a Skorpióban (itt az ideje a valódi érzelmeken alapuló elköteleződésnek),

- Plútó a Bakban (válj te magad az alapvető átalakulások hajtóerejévé), és

- Chiron a Halakban (gyógyítsd be az egész inkarnációs ciklus sebeit).

Az idei Arató Telihold egyébként éppen derékszöget vetett a Galaktikus Központhoz, amely rendkívül prominens állás, hiszen saját galaxisunk a Tejút közepére vetül mindkét világítótest fénye. Mivel egy-egy Telihold hatása a következő Újholdig (vagyis 14-15 napon keresztül) tart, az állások még mindig lényegesek és befolyásolják a mai napéjegyenlőséget. A beteljesülés és beérés mellett a Teliholdak a panoráma tudatosságot is szimbolizálják, mert ilyenkor a tudatos gondolatok bevilágítják az ösztönszintet, míg az ösztönös megérzések illuminálják a tudatot. A Szűz nap együtt állt az Achilles nevű aszteroidával (figyelj jól a legsebezhetőbb dolgaidra) és a Logos nevű kentaurral (légy tudatában a gondolataid teremtőerejének, vagyis annak, hogy a kimondott szavakkal miféle valóságok hozhatók létre).  A Halak Hold a Salacia nevű kentauron állt (amely a rejtőzködő nőiesség szimbóluma).

Használd ki okosan az Arató Telihold és az őszi napéjegyenlőség teremtő energiamintázatát, és készülj fel lélekben a sötétség hosszú, hideg hónapjaira, amelyek előttünk állnak.